Interview met Pim Beuwer – medewerker Kune Campus

Per toeval kwam Pim onze vacature voor een traineeship tegen, maar voelt zich nu helemaal op zijn plek binnen de Kune Campus. Ons traineeship sloot perfect aan op wat hij zocht na zijn studie. Lees hieronder meer over hoe bij ons terecht is gekomen en hoe hij zijn traineeship ervaart.

Kun je jezelf in het kort voorstellen?

Ik ben Pim Beuwer, 27 jaar oud, kom uit Enschede en ben momenteel woonachtig in Nijmegen. Hier heb ik de studie geschiedenis gevolgd aan de Radboud Universiteit. Mijn studietijd sloot ik in 2019 af met het behalen van de master Politiek & Parlement. In mijn vrije tijd drink ik graag een pilsje met vrienden, kijk ik een film of serie of oefen ik op de gitaar. Ik hou van reizen en ik ben geïnteresseerd in blockchain en crypto currencies.

Waarom heb je gekozen voor de Kune Campus?

Na mijn studie begon ik mij te oriënteren op de arbeidsmarkt zonder concreet te weten wat ik wilde. Slechts een aantal losse voorkeuren gaven mij houvast, zoals: werken in de publieke sector en de mogelijkheid om meer te leren en mijzelf te ontwikkelen. Per toeval stuitte ik op een vacature van de Kune Campus die juist, onder meer, met deze voorkeuren adverteerde. Een uitgelezen kans dus. Na een leuke en leerzame, maar ook intensieve, selectiedag kreeg ik samen met andere kandidaten het goede nieuws te horen dat wij de nieuwe lichting trainees waren.

Hoe ervaar je de campus tot nu toe?

Bij de Kune Campus is er altijd iemand aan wie je op laagdrempelige en vrijblijvende wijze vragen kunt stellen. Dat kan over werkinhoudelijke zaken gaan, maar ook bijvoorbeeld over jouw persoonlijke ontwikkeling. Trainees volgen daarnaast om de twee weken een eendaagse training of cursus, waarbij bijvoorbeeld de Wet WOZ en Effectief Communiceren aan bod komen. Met andere woorden scherpt de campus zowel je kennis als vaardigheden aan.

De coronacrisis heeft het vrijwel onmogelijk gemaakt om fulltime bij de klant op kantoor te komen. Hierdoor zijn velen genoodzaakt op kantoor in Hengelo te werken, en dat bevalt mij eigenlijk heel goed. Er hangt hier altijd een goede sfeer en collega’s zijn vriendelijk en behulpzaam. Ook niet onbelangrijk: de week wordt altijd afgesloten met een koud pilsje.

Wat vind je van de coaching tijdens het traject?

Zoals ik al aangaf ben ik hier goed over te spreken. De begeleider plant met regelmaat gesprekken in om de voortgang of eventuele problemen te bespreken, maar het staat je altijd vrij om zelf jouw begeleider te benaderen.

Met welke opdracht ben je momenteel bezig en wat vind je van deze opdracht?

Ik werk momenteel voor de BGHU in Utrecht, een belastingsamenwerkingsverband tussen gemeenten rondom Utrecht, waar ik op taxatie zit. Wij waarderen onroerende zaken op hun WOZ waarde, hier rolt vervolgens de OZB belasting uit. Dit bevalt erg goed. Zij stoppen veel vertrouwen in hun werknemers waardoor je snel wordt ingewerkt en aan de slag kunt. Verder word je hier goed opgenomen in de organisatie, ook als gedetacheerde.

Wanneer is voor jou de Kune Campus geslaagd?

Als ik het idee heb dat ik in mijn kennis en kunde gegroeid ben ten opzichte van een jaar geleden. Ook zou ik natuurlijk graag in vaste dienst komen bij de BGHU of bij het bedrijf.

Altijd op de hoogte blijven

Als eerste op de hoogte zijn wanneer er een nieuw traineeship start?
Altijd als eerste op de hoogte zijn?

Altijd als eerste op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven