Interview met Stan Ros – medewerker Kune Campus

Stan is een van de trainees van het derde campusjaar. Hij is bij de Kune Campus terecht gekomen via SMQ en is momenteel werkzaam bij het GBTwente waar hij werkt aan een interessant project. Lees hieronder meer over zijn opdracht en zijn ervaringen met de Kune Campus!

Kun je jezelf in het kort voorstellen en vertellen waarom je voor de Kune Campus hebt gekozen?

Mijn naam is Stan Ros, ik ben 22 jaar en woon in Hengelo. Vorig jaar heb ik de opleiding Vestigingsmanager Groothandel niveau 4 op ROC van Twente afgerond. De huizenmarkt heeft altijd mijn interesse gehad en ik zat erover te denken om als vervolgopleiding Vastgoed en Makelaardij bij Saxion te volgen. Ik ben echter niet iemand die graag met mijn neus in de boeken zit, maar meer een praktijkman, dus er waren nog twijfels. Op dat moment kwam SMQ op mijn pad, waar ze mensen zochten voor een project van de gemeente voor het overzetten van inhoud naar gebruiksoppervlakte van woningen.  Ik heb gesolliciteerd en kon direct starten! Bij SMQ werd ik benaderd voor de Kune Campus, een traineeschip waar ik in korte tijd veel werkervaring kon gaan opdoen en daarnaast een netwerk kon opbouwen. Hier werd ik direct enthousiast over en zodoende ben ik gestart.

Hoe ervaar je de campus tot nu toe?

In februari ging de eerste bijeenkomst van start. Er was direct een goede klik in de groep en de manier van lesgeven is erg prettig. Iedereen is betrokken en leert van elkaar. Na twee weken konden de lesdagen door de maatregelen rondom Corona een tijd geen doorgang vinden, maar inmiddels is het weer opgestart. De verschillende onderwerpen zijn interessant en je komt er gaandeweg achter wat wel bij je past en wat niet.

Wat vind je van de coaching tijdens het traject?

De begeleiding die je krijgt ervaar ik als prettig, de coaches zijn erg betrokken. Zo wordt er maandelijks een gesprek ingepland of je nog aandachtspunten hebt en of je nog hulp op bepaalde punten nodig hebt. Je kunt altijd met al je vragen bij hen terecht.

Met welke opdracht ben je momenteel bezig en wat vind je van deze opdracht?

Op dit moment ben ik werkzaam voor het GBTwente (Gemeentelijk Belasting Kantoor) en werk ik aan een project om woningen over te zetten van inhoud naar gebruiksoppervlakte, aangezien de manier van taxeren in 2022 hierop wordt gebaseerd. Ik ben hier nu een jaar mee bezig en heb mezelf het werken met de verschillende systemen eigen gemaakt. Als deze opdracht is afgerond kijk ik uit naar een nieuwe uitdaging.

Wanneer is voor jou de Kune Campus geslaagd?

De Kune Campus is voor mij geslaagd als ik ervaring heb opgedaan in de verschillende onderwerpen die aan bod zijn geweest (zoals WOZ, BAG en de verschillende processen), zodat ik een goede keuze kan maken en een richting kan kiezen die bij mij past.

Altijd op de hoogte blijven

Als eerste op de hoogte zijn wanneer er een nieuw traineeship start?
Altijd als eerste op de hoogte zijn?

Altijd als eerste op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven