Interview met Stefan Gort – medewerker Kune Campus

In maart 2020 begon de Kune Campus aan zijn derde jaargang. Na de selectie dag wist iedereen wie Stefan Gort was, de jongeman die te vroeg kwam en ook nog hielp met de lunch opzetten voor andere kandidaten. Stefan begon eerder binnen het GBO project voor Gemeente Ede. Per 1 juni wordt zijn Traineeship weer verbreedt, dan mag hij starten bij de BGHU waar hij ervaring op zal gaan doen als Junior WOZ taxateur. In dit interview kan je lezen hoe Stefan zijn tijd tot nu toe heeft ervaren binnen de Kune Campus.

 

Waarom heb je gekozen voor de Kune Campus?
Na het afronden van mijn studie Leisure & Hospitality wist ik nog niet wat ik wilde gaan doen.
Ik vind het ontzettend belangrijk om mijzelf te kunnen ontwikkelen en te kunnen werken in een dynamische omgeving.
Maar ja waarin en waar? Ik had nog geen idee dat er zoiets als Kune was en kwam de vacature tegen waarop ik besloot te solliciteren. Eenmaal aangekomen op de selectie dag was het vooral veel enthousiasme! Daarnaast kon je tijdens de gesprekken merken dat binnen gemeenten veel diverse uitdagingen liggen en dat Kune hier erg vooruitstrevend in is. Mijn keuze was snel gemaakt.

Hoe heb je de eerste weken als trainee ervaren?
Ik ben goed ontvangen door Kune en voel direct veel vertrouwen van de mensen om mij heen, erg fijn!
Tijdens de trainingsweken behandel je elke dag ander onderwerp; WOZ, BAG, belastingen, zaakgericht werken en ook teambuilding. Hierdoor krijg je een goed beeld van het werk dat je gaat doen en word je klaargestoomd om aan de slag te gaan bij een gemeente, regio dienst of belastingsamenwerking. Daarnaast houd je nog voldoende tijd over om je mede trainees goed te leren kennen.

Op dit moment ben ik werkzaam voor de Gemeente Ede waar ik mij bezig hou met het meten van de gebruiksoppervlaktes van woningen. Woningen worden namelijk vanaf 2022 gewaardeerd op basis van deze gegevens. Je merkt direct dat de lijnen van Kune kort zijn met gemeenten waardoor er voor jou als trainee geen obstakels zijn om ingewerkt te worden en het proces soepel verloopt.

Is, voor zover als je nu kunt inzien, de campus wat je er van verwacht had?
Vanwege het Coronavirus kan ik nu niet meer op locatie werken maar eigenlijk zie ik dat als kans om te laten zien dat ik goed ben ingewerkt en mijn werkzaamheden voor zover mogelijk zelfstandig kan uitvoeren.
Terugkijkend op de afgelopen periode is vanaf het begin duidelijk verteld hoe de campus er uitziet en wat je gaat doen, dus ja dit is wel wat ik had verwacht.

Hoe ervaar je begeleiding en opdrachten die je nu hebt / gaat doen?
Tijdens mijn huidige opdracht werk ik met veel systemen en zijn er veel handelingen te verrichten om gegevens te verzamelen en te verwerken, veel vraagstukken zijn hierdoor uniek. Gelukkig is de drempel zowel bij de Kune als op locatie de laag, waardoor je snel door ervaren medewerkers geholpen kan worden met je vragen.

Wanneer is voor jou de Campus aan het eind van het jaar geslaagd?
De campus is voor mij geslaagd wanneer ik een breed scala aan kennis- en ervaring heb opgedaan.
Ik verwacht straks een specifieke voorkeur te hebben en vervolgstappen te kunnen ondernemen om hierin door te groeien. Het uiteindelijke doel is om mij ergens in te kunnen specialiseren.

 

Stefan is een van de Trainees die dit jaar is begonnen aan zijn Kune Campus uitdaging, benieuwd naar wat wij samen met Young Professionals hopen te realiseren? Kijk dan op de website van www.kunecampus.nl. Hier vindt je ook profielen van andere trainees die zijn doorgegroeid binnen de Exxellence Groep.

Altijd op de hoogte blijven

Als eerste op de hoogte zijn wanneer er een nieuw traineeship start?
Altijd als eerste op de hoogte zijn?

Altijd als eerste op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven