Interview met Rebecca Wolterinck – medewerker Kune Campus

In maart 2020 is het derde campusjaar van de Kune Campus van start gegaan. Rebecca is een van de trainees die toen gestart zijn. Ze is momenteel werkzaam bij de BGHU en daar heeft ze het erg naar haar zin! Lees hieronder meer over hoe ze haar opdracht en de Kune Campus tot nu toe heeft ervaren.

 

Kun je jezelf in het kort voorstellen en vertellen waarom je voor de Kune Campus hebt gekozen?

Hallo, ik ben Rebecca Wolterinck. Ik ben 25 jaar en ik woon in Enschede. In 2018 heb ik de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid afgerond, daarna wist ik niet goed wat ik wilde gaan doen qua werk. Ik heb toen ruim een jaar als uitzendkracht bij de Belastingdienst gewerkt, maar was daarna toe aan iets anders omdat ik de uitdaging miste. Ik zag toen de vacature voor dit traineeship voorbijkomen en de combinatie van werken en leren sprak mij meteen erg aan. Ook het feit dat je bij verschillende organisaties en op verschillende gebieden werkervaring op kan doen, vond ik interessant. Vooral omdat ik niet precies wist wat ik wilde doen. Dit leek mij een mooie manier om er achter te komen wat ik leuk vind om te doen en ook wat ik juist niet leuk vind. Ik ben namelijk van mening dat je dit het beste leert door het gewoon te doen en die mogelijkheid geeft dit traineeship je.

Hoe ervaar je de campus tot nu toe?

Tot nu toe ervaar ik de campus als een fijne plek, het is een fijne organisatie om voor te werken. De trainingen zijn erg divers en informatief. Je hebt zowel trainingen op professioneel vlak als op persoonlijk vlak en ik vind die combinatie fijn. Natuurlijk maakt de huidige situatie het ingewikkelder, maar ik ben van mening dat de Kune Campus hier heel goed mee omgaat. Ze proberen de trainingen zoveel mogelijk door te laten gaan, voor zover dat verantwoord is natuurlijk. Ik zal de Kune Campus dan ook zeker aanraden.

Wat vind je van de coaching tijdens het traject?

Qua coaching heb je eens in de zoveel tijd een gesprek. In deze gesprekken heb je het over je huidige opdracht en of er bepaalde dingen zijn waar je tegenaan loopt. En of er dingen zijn waar ze dan bij zouden kunnen helpen, zowel op professioneel als op persoonlijk gebied. De begeleiding is naar mijn mening heel goed en ook afhankelijk van je behoefte. Je hebt sowieso eens in de zoveel tijd een persoonlijk gesprek, maar als je in de tussentijd tegen iets aanloopt of behoefte hebt aan een gesprek dan is dit ook mogelijk. Ze willen veel voor je doen, zolang je maar wel zelf aangeeft dat je hier behoefte aan hebt.

Met welke opdrachten ben je momenteel bezig en wat vind je van deze opdracht?

Op dit moment ben ik werkzaam bij de BGHU in Utrecht waar ik werk op de afdeling belastingen op het gebied van de subjecten. Ik ben erg blij met deze opdracht. Het is een opdracht voor het volledige jaar van het traineeship. Dit is iets waar ik eerst wel over twijfelde of ik dit wilde, omdat ik het traineeship ben ingestapt met het idee dat je bij meerdere organisaties ervaring op gaat doen. Ik heb mijn twijfels hierover destijds ook aangegeven en we hebben hierover gesprekken gevoerd. Ik heb uiteindelijk toch gekozen om ja te zeggen tegen deze opdracht en daar heb ik nog geen spijt van. De BGHU is een fijne organisatie om voor te werken. Binnen de BGHU is veel mogelijk , zolang je maar initiatief toont. Dat gecombineerd met de begeleiding vanuit de Campus maakt dat ik het erg naar mijn zin heb op dit moment.

Wanneer is de Kune Campus voor jou geslaagd?

Wanneer is de Kune Campus voor mij geslaagd? Als ik straks kan terugkijken op een jaar waarin ik op verschillende werkgebieden ervaring heb kunnen opdoen. Als ik kan zeggen dat ik na dit jaar veel nieuwe dingen heb geleerd, zowel op het gebied van werk als op persoonlijk gebied. En dat ik na dit jaar hopelijk beter weet waar mijn interesses en kwaliteiten liggen en ook waar deze juist niet liggen. Dan is voor mij de Kune Campus geslaagd.

Altijd op de hoogte blijven

Als eerste op de hoogte zijn wanneer er een nieuw traineeship start?
Altijd als eerste op de hoogte zijn?

Altijd als eerste op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven