Nick Lamberts – Van trainee naar projectmanager

Nick heeft tijdens de opleidingen Juridisch Medewerker MBO en HBO Rechten al enige ervaring opgedaan bij een gemeente, onder andere op de afdeling Belastingen. Hierdoor wist hij dat hij graag bij een gemeente aan de slag wilde gaan na zijn studie. Nadat Nick afgestudeerd was heeft hij een tijd lang gesolliciteerd. Tijdens zijn zoektocht stuitte hij op de vacature van de Kune Campus; “Online kwam ik de vacature tegen van de Kune Campus. Vanuit mijn stage had ik al eens gehoord over de Kune Group. Ik besloot te solliciteren en mocht op gesprek komen. Wat mij vooral aansprak was het leerwerktraject en dat je de kans krijgt om te groeien binnen een gemeente”.

De start van de Kune Campus

In 2018 is Nick gestart aan de Kune Campus. Hij is na de introductieweken direct fulltime aan de slag gegaan bij het GBT op de afdeling Juridische zaken. Na een half jaar mocht hij ook starten op de afdeling Waardebepalen met twee dagen per week. Nick in 2018 hierover aan het woord: “Deze gedeeltelijke overstap heeft ervoor gezorgd dat ik nu veel beter begrijp hoe het hele proces in elkaar zit en wat een taxateur soms bedoelt. Dit vond ik in het begin soms moeilijk, maar ik kan dingen nu veel beter interpreteren. Het lijkt me geweldig om in een volgende opdracht wat meer de proces- en consultancykant op te gaan. Procesbeschrijvingen, onderzoeken doen, mensen motiveren en zelf ook een breder gezichtsveld te krijgen, dat lijkt me heel interessant.”

Tijdens de campus worden er verschillende trainingen gegeven zodat je als trainee kan uitzoeken welke kant je op wil bijvoorbeeld juridisch of ICT. Nick; ”tijdens de introductieweken krijg je elke dag trainingen en ga je opdrachten uitvoeren. Dit geeft al een idee wat je wel en niet leuk vind. De trainingen die je elke twee weken krijgt en de ervaring die je opdoet bij de gemeente, geven samen een goed beeld van welke kant je op wil”.

De volgende stap

Na een geslaagde campus is Nick gevraagd als intern projectmedewerker bij SMQ, onderdeel van Kune Group. Dit betrof een opdracht waarbij er bezwaren afgewikkeld moesten worden zowel taxatie technisch als juridisch. Een jaar later is Nick Hoofd Projecten geworden en heeft zijn plek gevonden. Nick: “ Ik heb zelf altijd geneigd naar de kant van processen en projecten. Toen ik gevraagd werd als projectmedewerker binnen SMQ heb ik die kans met beide handen aangegrepen. Daar heb ik nooit spijt van gehad, elke dag is anders en elke dag ben ik bezig met mezelf ontwikkelen. Ik ging de campus zonder verwachtingen in, twee jaar na de campus, ben ik manager Projecten. Zo zie je maar weer, je weet nooit wat één kans teweeg kan brengen”.

Altijd op de hoogte blijven

Als eerste op de hoogte zijn wanneer er een nieuw traineeship start?
Altijd als eerste op de hoogte zijn?

Altijd als eerste op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven