Stefan van de Graaf – Exxellence Consultant

Stefan van de Graaf; Exxellence Consultant

Stefan van de Graaf is Consultant bij Exxellence en heeft de eerste Kune Campus succesvol afgerond.

Voor de Kune Campus

Voordat ik aan de Kune Campus begon heb ik de studie Bestuurskunde gevolgd op het Saxion. Na mijn afstuderen kreeg ik een tip van een oud-studiegenoot om eens naar de Kune Campus te kijken. Deze studiegenoot werkte bij Veloa, onderdeel van de Kune Group. Omdat er zeker raakvlakken tussen Bestuurskunde en het werk binnen de Kune Group zijn, besloot ik te solliciteren.

Tijdens de Kune Campus

De eerste twee weken heb ik volop trainingen gehad; zaakgericht werken, basisregistraties en zijn we het veld in geweest om taxaties uit te voeren. Aan het einde van deze twee weken wist ik al welke kant ik leuk vond; de IT.

Bij mijn eerste opdracht ben ik aan de slag gegaan als functioneel beheerder bij een gemeentelijke samenwerking. Exxellence implementeerde hier het ZaakSysteem tegelijktijdig met mijn start bij een belastingsamenwerking. Op deze manier leerde ik het systeem goed kennen en groeide ik eigenlijk mee met de implementatie. Hier had ik het erg naar mijn zin en zat ik goed op mijn plek.

Na zeven maanden was het tijd voor iets nieuws. Door andere uitdagingen aan te gaan, bijvoorbeeld bij een ander bedrijf en/of afdeling, blijf je groeien en je kennis verbreden. Consultancy vond ik daarom een mooie vervolgstap. Ik mocht voor Exxellence aan de slag en hier ben ik consultancy werkzaamheden gaan uitvoeren. Waar het consultancy werk begon met veel meelopen met andere consultants word je langzaam maar zeker steeds losser gelaten waardoor de zelfstandigheid heel natuurlijk steeds verder toeneemt. Samen met een consultant heb ik bijvoorbeeld een livegang in goede banen geleid. Dit heb ik gedaan totdat ik mijn certificaat van de Campus in ontvangst mocht nemen.

Na de Kune Campus

Na afronding van de campus heb ik een contract gekregen en ben ik officieel Junior Consultant geworden. Dit voelde voor mij als een groot compliment. Door mijn inzet van het afgelopen jaar spraken ze door het geven van dit contract indirect ook het vertrouwen in mij uit. Doordat ik de laatste paar maanden al als trainee consultant voor Exxellence aan de slag mocht gaan, voelde de overgang van trainee naar Junior Consultant heel natuurlijk.
Ik heb de ambitie om door te groeien naar Medior Consultant. Met een stap omhoog krijg ik de mogelijkheid om andere en meer werkzaamheden op me te nemen. Ik wil mijzelf namelijk blijven ontwikkelen en uitdagen, en die kans krijg ik hier volop.

Het is bijzonder want ik had niet verwacht, toen ik nog studeerde, dat ik terecht zou komen in de IT. Ik heb ten slotte bestuurskunde gestudeerd en ik ben terecht gekomen in een totaal ander werkveld. De campus zet echt deuren open en geeft kansen die je normaal gesproken, op eigen houtje, niet zou hebben.

Altijd op de hoogte blijven

Als eerste op de hoogte zijn wanneer er een nieuw traineeship start?
Altijd als eerste op de hoogte zijn?

Altijd als eerste op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven