Trainees Kim en Merlin van de Kune Campus: “Je wordt meegenomen in het enthousiasme.”

Het nieuwe jaar van de Kune Campus is inmiddels al een paar weken up and running. Tijd dus om de nieuwe lichting young professionals eens flink aan de tand voelen. We spreken met trainees Kim en Merlin en zijn benieuwd: is de Campus (nog steeds) wat ze ervan hadden verwacht?

 “Ik heb me aangemeld omdat ik nog heel erg aan het nadenken was over wat ik wilde,” vertelt Kim. “Ik studeer momenteel HBO-Rechten in de avonduren en zit in mijn derde jaar. De processen die gaande zijn bij overheidsinstanties vind ik erg interessant, dus daar neigde ik erg naar. Er is in dit werkgebied heel veel mogelijk en er gebeuren veel dingen die voor ons belangrijk zijn, waar we eigenlijk niets van weten. Toen kwam ik de Kune Campus tegen en dacht ik: dit lijkt me een leuke uitdaging. Doordat ik overdag werkervaring op kan doen en ’s avonds gewoon kan blijven studeren, kan ik het goed met elkaar combineren. Het is zwaar, maar zo leuk en waardevol dat ik het er graag voor over heb.”

Een en al enthousiasme
Voor Merlin ging het iets anders, vertelt zij. “Ik heb gewerkt in de makelaardij en had gesolliciteerd op de functie van Junior WOZ-taxateur bij SMQ. Tijdens het gesprek werd me verteld over het traject van de Kune Campus, en werd me gevraagd of ik daar niet bij aan wilde sluiten. Dat leek me wel wat; juist de diversiteit en de mogelijkheid om bij verschillende opdrachtgevers te kijken leek me erg interessant. Die mogelijkheid krijg je, logisch natuurlijk, niet als je WOZ-taxateur aan de slag gaat. De mensen van Kune vertelden daarnaast zó enthousiast over de Campus dat ik vrijwel meteen overtuigd was.”

Kim herkent het enthousiasme dat Merlin benoemt. “Bij Kune Groep kregen we echt een warm welkom. Al op de selectiedag was er zo veel enthousiasme te zien bij de medewerkers, en dat is nog steeds hetzelfde. Je ziet ook dat de mensen die de cursus geven het heel leuk vinden om kennis over te brengen. De cultuur is heel open; je kunt bij iedereen terecht. Als trainee ben je jezelf natuurlijk nog aan het ontwikkelen, dus is het heel fijn dat je geen drempel voelt om vragen te stellen.”

Les van experts
Op dit moment zitten Kim en Merlin nog midden in de eerste twee weken van de Campus, die in het teken staan van theorie. “We worden als het ware in twee weken klaargestoomd om aan de slag te gaan bij een gemeente of belastingsamenwerking,” vertelt Kim. “We behandelen elke dag een ander onderwerp, verdeeld over twee dagdelen. In die twee weken leren we dus het hele plaatje. Zo hebben we bij wijze van spreken vandaag een cursus over de basisregistraties, morgen een cursus over de WOZ en leren we overmorgen alles over de financiën bij gemeenten.”

“Het voelt niet alsof je de schoolbanken weer in gaat,” vult Merlin aan. “We krijgen les van mensen uit de praktijk, onder andere van trainees van vorig jaar. Dat maakt het extra leuk, want zij zaten een jaar geleden op dezelfde plek als waar wij nu zitten.”

En daarna… aan de slag!
“Na deze twee weken gaan we aan de slag bij een klant,” vertelt Merlin. “Daarna blijven we onze mede-trainees eens in de twee weken zien, onder andere om ervaringen met elkaar te delen. Dat is extra fijn, want je kunt natuurlijk niet in één jaar bij zes verschillende opdrachtgevers aan het werk. Met elkaars verhalen en ervaringen leer je dus nog meer dan wat je alleen zelf als werkervaring opdoet.”

Geen voorkeur voor een werkplek
Beide trainees weten nog niet waar ze terechtkomen, maar hebben ook niet echt een voorkeur. “Ik laat het gewoon over me heen komen,” zegt Kim. “Je leert hier zo veel in korte tijd, dat ik tot nu toe nog niet kan zeggen of ik ergens een specifieke voorkeur voor heb. We zijn natuurlijk ook pas net begonnen en hebben nog bijna een jaar te gaan, dus dat komt vast nog wel.”

“Omdat ik gewerkt heb in de makelaardij is het natuurlijk een logische stap om ergens in de woonomgeving aan de slag te gaan,” vertelt Merlin. “Maar juist door het veelzijdige karakter van de Campus hoop ik dat ik me kan laten verrassen. Bijvoorbeeld door op een ICT-afdeling aan de slag te gaan, of juist aan de consultantkant. Die diversiteit en de mogelijkheid om bij verschillende opdrachtgevers te gaan kijken maakt het extra interessant.”

Altijd op de hoogte blijven

Als eerste op de hoogte zijn wanneer er een nieuw traineeship start?
Altijd als eerste op de hoogte zijn?

Altijd als eerste op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven